Ön tudja, hova ne rejtsük értékeinket?!

Hajlamosak vagyunk abban a hitben élni, hogy velünk nem történhet meg az, ami másokkal.

Mindaddig, amíg hazaérve azt nem tapasztaljuk, hogy tárva-nyitva az ajtó és betörtek hozzánk. A ,,Reszkessetek, betörők!” ügyetlen rablópárosával ellentétben a valódi betolakodók rögtön tudják, hová nyúljanak az értékeinket keresve. Közismerten elsődleges célpontok az íróasztalfiókok vagy a ruhásszekrények. Ezért nem véletlen, hogy sokan próbálkoznak más furcsábbnál furcsább helyekkel, ha értékeik elrejtéséről van szó.

F. András, aki korábban rendőr volt, megosztotta velünk tapasztalatait arról, hogy egy rutinos betörő hogyan kutatja át az üresen hagyott lakást. Ezeket foglaltuk most össze.   Tudja meg, hova ne rejtsük értékeinket!

„Először a szobákat vizsgálja át. Főként a matracok alatt néz körül, mert tudja, hogy oda sokan rejtenek értékeket. Vannak olyan zugok a lakásunkban, amiről úgy gondoljuk, nincs az a betörő, aki kitalálná, hogy oda rejtettük értékeinket. Első gondolatra ötletesnek tűnő megoldások közül azonban ma már több is közismertnek számít a bűnözők körében. Így legtöbbször a frappánsnak gondolt titkos helyet találják meg legkönnyebben.”

Egy korábbi Generali kutatásából kiderült, hogy a legféltettebb kincseinknek a készpénzt (40%), a laptopot (20%) és a mobiltelefont tartjuk (12%). A betörést átélt válaszadók legnagyobb arányban (39%) a műszaki cikkeikre és ékszereikre kötnének biztosítást. A kutatás azt is kimutatta, hogy az emberek többsége valamilyen nehéz bútor mögé rejti az otthon tárolt értékeit (45%). Meglepő módon 20% választja a fagyasztót a vagyontárgyai eldugásához. Ezeken kívül többen tartják bevált helynek a padlószőnyeg alatti részt (16%) és a ruhakupacot (9%) is.

Andrással egyetértésben soroljuk fel azokat a titkos és kreatívnak gondolt helyeket, ahova NE rejtsük el értékeinket a betolakodók elől.

1. Párna és matrac

A betörők a matracok alatt és a párnahuzatban is kutakodnak szóval értékeink itt nincsenek biztonságban, maximum akkor, ha éppen rajta fekszünk.

2. Szennyeskosár

Többen úgy hiszik, hogy a szennyes kosár ideális hely vagyontárgyaink elrejtésére, azonban az ötletet jól ismerik a betörők is, így nem érdemes próbálkozni vele.

3. Zárható fiók vagy szekrény

Minden rejtekhely, ami kulccsal zárható és puhább anyagból készül könnyen felfeszíthető egy feszítővassal, de még egy csavarhúzóval is, ami a betörő alapfelszereléséhez tartozik. Hova ne rejtsük el értékeinket még?

Szokatlan hely, de ahogy a hollywoodi filmekben is látható sokszor rejtik a mellékhelyiségbe az emberek az értékeiket, főként a WC tartályba.4. Ruhásszekrény

A tapasztalat azt mutatja, hogy a ruhásszekrény – a benne tárolt táskák, retikülök és bőröndök – és a ruhák kirámolása az első helyen szerepel a betörők listáján. Éppen ezért ne kockáztassunk, ne dugdossuk értékeinket két pulóver közé. Ahogy András is mondja:

„A szekrényekből egy betörőnek egyszerűbb mindent kihányni, mint végigböngészni a polcokat. Mivel itt nagyobb eséllyel találnak pénzt és ékszereket.”

5. WC és mosdókagyló

Szokatlan hely, de ahogy a hollywoodi filmekben is látható sokszor rejtik a mellékhelyiségbe az emberek az értékeiket, főként a WC tartályba. Ezért nagy valószínűséggel ezt a trükköt is jól ismerik a betörők.

6. Tárolók

Bármilyen praktikusnak tűnnek a nagyobb csuprok, a cipős dobozok, a perselyek és a befőttes üvegek, ezek is elsődleges célpontjai a rablóknak.

Nem azon kell gondolkodni, hogy a fent felsorolt helyeken kívül hová lehetne rejteni értékeinket a betörők elől! Profikat kell megbízni a védelemmel!

A betörők ellen egy sokkal jobb és megbízhatóbb megoldást biztosít a Söni 2001 Kft. által nyújtott távfelügyeleti szolgáltatás. Segítségével a nap 24 órájában biztonságban tudhatják otthonukat és vagyontárgyaikat. Biztonsággal hagyhatják el lakásukat bárhova is mennek. A Söni 2001 Kft. közel 20 éves tapasztalattal védi ügyfelei vagyontárgyait és értékeit, hogy azok maximális biztonságba lehessenek.

Profikat kell megbízni a védelemmel!

Szeretnénk partnereinket megóvni a kellemetlenségektől, az áldozattá válástól! Számunkra fontos, hogy minden ügyfelünk biztonságos, harmonikus és aggodalommentes életet éljen.