Miért hasznos a távfelügyelet? – A biztonságos otthon előnyei

Az otthon és szerettei védelme mindenki számára elsődleges szempont az életben, bármikor és bármerre legyünk is. A folyamatos aggódás megelőzésére és a biztonság érdemi megnövelésére létezik több kiváló megoldás is.

Sajnos távfelügyelet elsőre nem ugrik be mindenkinek, ha a biztonságos otthon megtervezésén gondolkodik. Pedig nagyon is kézenfekvő megoldás. Segít abban, hogy a védelem hozzáértő emberek kezébe kerüljön, akiknek és eszközeiknek hála professzionális szolgáltatásban lehet részünk.

Mostani blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük a távfelügyelet által garantált biztonságos otthon előnyeit:

1. Védi az értékeket

A legtöbb ember számára ez az első előny (gyakran sajnos egyetlen is), amely azonnal eszébe jut. Pedig nem így van! Valószínűleg mindenki ismer valakit, vagy hallott olyan történetet, ami ékszerek, elektronikai cikkek vagy más nagy értékű tárgyak rablásáról szól, ami egy otthonba való betörés miatt vesztek el. A tragédiát tetézi, ha a tárgy pótolhatatlan családi örökség. (Arról sem szabad megfeledkezni, hogy akkor sem vagyunk biztonságban, ha azt feltételezzük, hogy otthonunk nem csalogató a betörők számára.) Talán az otthoni széf használata segíthet megvédeni a pótolhatatlan tárgyakat, a biztonsági és távfelügyeleti rendszer riasztóval rendelkezik, amely sok betörőt, betörést meggátol és értesíti a helyi erőket, ha valaki mégis megkísérel egy betörést.

2. Biztonságos otthon = biztonság érzése

A riasztórendszerrel és távfelügyelettel megszerzett biztonság- és kényelemérzet talán a legnagyobb előny. Az így megszerzett biztonságérzet segít abban, hogy valaki egy nyugodt környezetben produktívabb, egészségesebb és koncentráltabb ember legyen.

3. Tűzproblémákról értesít

Minősített szakembereink garantálják a tűzjelző rendszerek helyes, minden követelménynek megfelelő telepítését és működtetését, mindezt úgy, hogy a katasztrófa védelem által előírt, minősített tűzjelző központok jelzéseinek fogadására alkalmas felügyeleti központtal rendelkezünk.

Az otthoni biztonsági rendszer korai figyelmeztető rendszert jelenthet az otthoni füstre, valamint figyelmeztethet a hőforrásokra. A hőérzékelők az otthoni biztonsági rendszerhez is hozzáadhatók. Ezek az érzékelők képesek megállapítani, hogy tűz keletkezik-e az otthon területén, és előre jelzik a legkisebb hőváltozást is. Ez pedig megakadályozhatja a tűz további károkat.

4. Vigyáz szomszédainkra

A biztonsági rendszer nemcsak Önt védi, hanem segít elrettenteni a bűnözést és biztonságosabb környéket teremt.

5. Otthonunk védett, akkor is, ha elutazunk

Nyaralás vagy hosszabb távollét közben sok aggodalmat okozhat a házunk biztonsága. Az otthoni biztonsági és felügyeleti rendszernek és a távfelügyeleti szakembereknek hála nyugodtan pihenhetünk, nem kell aggódnunk, hogy otthonukba illetéktelenül behatol valaki.

6. Rövidebb érkezési idő a sürgősségi személyzet számára

A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők keményen dolgoznak, hogy minden hívásra válaszoljanak, de ha van egy felügyelő cég, az azonnal jelenteni tudja a zavart vagy vészhelyzetet. Illetve a távfelügyelet alkalmazottai, az adott indokolt esetben, kiérkeznek és ők maguk hárítják el a felmerült bajt.

7. Lakásérték növekedése

Amikor eladásra kínálja házát a biztonsági berendezés pl.: mozgásérzékelők és kamerák, biztonsági rendszerek megnövelik a ház értékét. Arra is van lehetőség, hogy a távfelügyeleti cég az új tulajdonosokkal is szerződést írjon, átruházási alapon.

8. Kisállatok biztonsága

A katasztrófaelhárítási szakemberekkel való kommunikáció olyan jelzéseken keresztül, amelyek arra figyelmeztetik őket, hogy keressenek egy kisállatot a lakásban. A távfelügyelet által elért biztonságos otthon további előnye, hogy akkor is biztonságban tartja macskáit, kutyáit és más kiskedvenceit, ha tűz üt ki, és Ön távol van.

+1 Orvosi vészhelyzet esetén is hasznos

Sok lakástulajdonosnak, különösen azoknak, akik egyedül élnek vagy idősebb korban vannak, aggodalmaik lehetnek az egészségügyi állapotok miatt. Az otthoni biztonsági rendszer felszerelhető sürgősségi riasztókkal.