Karácsony és szilveszter a betörők egyik kedvenc időszaka

Az év végi ünnepek tökéletes alkalmak arra, hogy találkozzunk és kellemes perceket töltsünk el rég nem látott rokonainkkal.

Azonban tapasztalataink és a hivatalos statisztikák szerint a nyári nyaralási időszak mellett, karácsony és szilveszter környékén, a téli hamarabb sötétedő időszakban a leggyakoribbak a betöréses lopások. Ekkor ugyanis a karácsony és szilveszter körüli szabad- és munkaszüneti napokat kihasználva nagyon sokan indulnak hosszabb, rövidebb útra. Megyünk a rokonokhoz látogatóba, pihenni wellness-szállodákba, szilveszteri partyra bulizni, étterembe vacsorázni vagy karácsonyi vásárba nézelődni, esetleg korcsolyázni vagy síelni. Ez a  betörők egyik kedvenc időszaka.

Riasztás esetén magasan képzett járőrünk azonnal a helyszínre siet és elvégzi a szükséges lépéseket, esetleges intézkedéseket és nyomban értesíti Önt is.

De ezek mellett még meg kell említeni, hogy többször ugrunk el bevásárolni a boltba, a piacra és a férfiak bánatára ebben az időszakban gyakoriak a karácsonyi ajándékvásárló túrák is. Ilyenkor az emberek hosszabb ideig is teljesen őrizetlenül hagyják otthonaikat, ami a betörők számára rengeteg üres, védtelen lakást és potenciális lehetőséget jelent. Az illetéktelen behatolók leggyakrabban az ékszereket, a készpénzt, valamint műszaki cikkeket keresik és viszik magukkal ilyenkor.

Sajnos, ha ez megtörténik, akkor már nem csak az a probléma, hogy elvitték szeretett vagyontárgyainkat. Hanem az is, hogy esetleg sok pénzért javítandó kárt okoznak, és hatalmas felfordulást hagynak maguk után.

Ha elmegyünk valahova karácsony és szilveszter alatt (de ez az év mindennapjára is igaz!), akkor mindenkinek ajánlott az alábbi néhány általános óvintézkedést betartania otthona védelme érdekében:

    •  Indulás előtt meg kell győződni arról, hogy az ajtók és ablakok biztosan zárva vannak.
    • A könnyen mozdítható értéktárgyak pedig el vannak zárva.
    • Fontos, hogy a betörők ne vegyék észre a lakás elhagyatottságát. Ezért érdemes beszélni ilyenkor egy szomszéddal vagy egy közeli hozzátartozóval, hogy időnként ellenőrizze a lakást és ürítse a postaládát.
    • Semmiképpen se tegyük közhírré a közösségi portálokon, hogy nem tartózkodunk otthon!
    • Éljünk a SÖNI 2001 Kft. által nyújtott betörésvédelmi távfelügyelet lehetőségével és egyéb szolgáltatásaival.

Ha a SÖNI 2001 Kft. vigyáz Önre nem kell aggódnia, ha karácsony és szilveszter idején nem tartózkodik otthonában, mivel a SÖNI 2001 Kft. távfelügyeleti rendszere a nap 24 órájában képes biztonságot nyújtani!

Teljes lelki nyugalommal hagyhatja el otthonát az utazás időtartamától függetlenül és egy percig sem kell aggódnia lakása, otthona biztonsága miatt! Távfelügyeleti rendszerünk minden szituációra azonnal reagál, hisz a felszerelt riasztóberendezések a kor legmodernebb technológiájával vannak ellátva. Ez valós idejű jelzéseket küld központunkba, amelyeket munkatársaink folyamatosan monitoroznak.

Riasztás esetén magasan képzett járőrünk azonnal a helyszínre siet és elvégzi a szükséges lépéseket, esetleges intézkedéseket és nyomban értesíti Önt is. Betörés gyanúja esetén tüzetesen átvizsgáljuk az ingatlant. Minden kétséget kizáróan meggyőződünk arról, hogy fenn áll-e az illetéktelen személyek behatolásának jelensége vagy esetleg valami más külső vétlen behatás miatt lépett működésbe a riasztó. Amennyiben betörés gyanúja körvonalazódik, haladéktalanul értesítjük a rendőrséget, akik megteszik a szükséges intézkedéseket.

Hogy ne legyen a karácsony a betörők egyik kedvenc időszaka, ha nem akar karácsonyi ajándékot adni egy betörőnek, akkor bízza otthona védelmét ránk!  De egész évben ám, mert az úgy hatékony!

Ha a SÖNI 2001 Kft. vigyáz Önre nem kell aggódnia, ha karácsony és szilveszter idején nem tartózkodik otthonában, mivel a SÖNI 2001 Kft. távfelügyeleti rendszere a nap 24 órájában képes biztonságot nyújtani!