Vagyonvédelmi tanácsok egyedül élők számára

Statisztikai adatok szerint, a vagyon elleni bűncselekmények számát tekintve potenciálisan veszélyeztetett egyének az egyedül élő jól kereső foglalkozásúak és az 55 év feletti személyek.

Akár fiatal, akár idős valaki egyedül élni sokszor nagy kihívás. Így ők valóban hátrányos helyzetben vannak, mert az esetek nagy részében csak magukra számíthatnak. Értékeik, biztonságuk védelme érdekében adunk néhány biztonsági tanácsot, hogyan lehet alapvető óvintézkedéseket tenni, ha valaki egyedül él és nem a Söni 2001. Kft. vigyázza mindennapjait!

A kapuk, ablakok és ajtók biztonságának megerősítése az egyik legfontosabb dolog. Hiszen amikor egyedül lakik valaki vagy beköltözik egy új házba, lakásba az ablakok és ajtók nyílászáróinak biztonsági ellenőrzése is rendszeres kell, hogy legyen. Egy átlagos bejárati ajtót vagy ablakot a betörők akár már a legegyszerűbb eszközök segítségével is képesek kinyitni.

Ne engedjük meg a kíváncsi szemeknek, hogy könnyen belássanak hozzánk és feltérképezzék, mi van a lakásban! Télen ez könnyebben megy, hiszen hamarabb sötétedik, ezért hasznos, ha van sötétítő függöny az ablakon, amivel elrejthetjük szobáink tartalmát. Ha ezt nem tesszük meg, akkor még keresgélnie sem kell majd a jó memóriájú betolakodónak.

Tartsuk rendben udvarunkat és házunk környezetét! Az egyedül élők számára ez roppant fontos, hiszen egy rendezetlen, bozótos udvar beinvitálhatja a betörőket. A kívülről rendezetlennek tűnő házak miatt a betörők úgy gondolhatják, hogy nincsen tulajdonosa és szabad a pálya. Ugyanez elmondható azokról a lakásokról is, ahol soha nem ég a villany és feltűnően koszos az ablak.

Sokat segít, ha jóban vagyunk szomszédainkkal és nem kihasználva őket, néha szemmel tudják tartani otthonunkat, amíg hosszabb-rövidebb időre elutazunk. Ez viszont nem azt jelenti, hogy állandóan biztonságban érezhetjük lakásunkat. Nem mindig kérhető meg a szomszéd, probléma esetén nem tud intézkedni és még az ő biztonsága is veszélyeztetve lehet. Ráadásul egy rokon vagy barát is nyitva felejthet szellőztetéskor egy ablakot és már meg is van a baj.

Fontos hozzátenni azt is, hogy lakásunk pótkulcsát tényleg csak olyan embernek adjuk át, akiben 100%-ban megbízunk.

Fontos hozzátenni azt is, hogy lakásunk pótkulcsát tényleg csak olyan embernek adjuk át, akiben 100%-ban megbízunk.

Az egyedül élőknek kétszer óvatosabban kell bánni a közösségi oldalakkal. Hiszen, ha megosztják, hogy éppen hova utaztak el nyaralni vagy üzleti útra könnyen célponttá válhatnak. Mivel betörők is élnek a közösségi média adta lehetőségekkel, így az egy potenciálisan kínálkozó lehetőség számukra, ha kirakjuk, hogy üresen hagytuk a lakásunkat, házunkat.

Ha otthon vagyunk, akkor is zárjuk be az ajtókat, vagy nagyobb ház esetén az üresen hagyott szobák ablakait! A betolakodók olyan extrém helyeken is besétálnak, mint például a nyitott bejárati ajtó. A kutatások alapján a betörők 6%-a kifejezetten szereti, ha valaki otthon van, mert ilyenkor nincs bekapcsolva a riasztó és elfelejtik bezárni a bejárati ajtót. Így könnyen be tudnak menni a lakásba pénzt vagy ékszereket lopni.

Családi háznál nem csak az egyedül élőknek lehet nagy hasznára a mozgásérzékelővel ellátott világítás. A hirtelen felkapcsolódó reflektor váratlan meglepetésként meg fogja lepni a betörőt és eltántoríthatja szándékától.

A fentiek hasznos vagyonvédelmi tanácsok egytől egyig. De az egyik legelső és legfontosabb dolog egy biztonsági rendszer telepítése.

Legyen szó idős vagy fiatal háztulajdonosról, kell valami, ami a lehető legnagyobb nyugalmat és biztonságot fogja nyújtani az egyedül élők számára.

Nálunk a Söni 2001 Kft-nél lehetőség van távirányítós távfelügyeleti rendszert is kiépíteni, ha esetleg valaki attól fél, hogy elfelejti a riasztókódot. Nem szükséges álmatlanul forgolódni és aggodalmaskodni értékei biztonságát illetően, mert cégünk a nap 24 órájában biztonságot nyújt vagyontárgyainak. Betörésvédelmi rendszerünk összekapcsolható tűzjelzővel is, hogy komplex szolgáltatásként a katasztrófahelyzeteket is megelőzzük. Ha pedig betörés gyanúja áll fen, a riasztók azonnal jeleznek központunkba, ahol a jelzés után járőreink haladéktalanul a helyszínre indulnak és tüzetesen átvizsgálják a terepet.

Legyen biztonságban velünk! A vagyonvédelmi tanácsok legjobbja mi vagyunk!

Legyen biztonságban velünk!