Téli időszak – a betörők kedvenc időszaka

A logika azt diktálná, hogy betörések szempontjából a nyár legyen a legveszélyeztetettebb időszak, elvégre hagyományosan olyankor utaznak nyaralni a családok. Azonban a statisztikák ellentmondanak ennek az érvelésnek.

Egy az Allianz Hungária Zrt. által elvégzett 5 éves kutatásból kiderült, hogy decemberben közel megduplázódik a betöréses lopások száma hazánkban. A téli időszak a betörések szempontjából kiemelkedőnek számít, mivel december után a második legveszélyeztetettebb hónap a január. De nemcsak arányaiban több a betöréses lopás- és rabláskár decemberben, hanem abszolút értékben is.

Ahogy azt megszokhattuk már a téli időszak folyamán korábban sötétedik. Emiatt sokkal nehezebb észrevenni a behatolókat. Éppen ezért nem árt néhány óvintézkedést tennünk. Fontos, hogy az utolsó őszi kerti munkák után ne maradjanak kint olyan eszközök, amelyek felkelthetik a betörő figyelmét, se olyanok, amelyek segíthetik a bejutást a házba.

Karácsony közeledtével előfordul, hogy többet vagyunk távol otthonunktól így érdemes többször is leellenőrizni, jól zártuk-e be a kapukat, az ajtókat és az ablakokat mielőtt elindultunk. Győződjünk meg arról, hogy semmi olyan értéket nem raktunk az ablak közelébe vagy jól látható helyre, ami felkelheti a betörők érdeklődését! Ha sokáig vagyunk távol, érdemes lehet beszerezni időzítős kapcsolókat, amelyek fel, majd lekapcsolják a lámpákat a házban azt a látszatot keltve, hogy az nem üres.

A tél beköszöntével már a szomszédok is kevesebbet vannak az utcákon és a kertekben.

Sőt az ismert humán térfigyelő rendszerek (Bözsi néni, Manyi néni) szolgálati ideje is rövidül a hidegebb téli napokonSőt az ismert humán térfigyelő rendszerek (Bözsi néni, Manyi néni) szolgálati ideje is rövidül a hidegebb téli napokon, így már ők sem hatékony jelzői az esetlegesen besurranó tolvajoknak. Például a pince és a mellékbejárati ajtók legtöbbször az utcafrontról nehezen, rosszul vagy egyáltalán nem láthatók így a betörők előszeretettel választják ezeket a bejáratokat. Ezért érdemes lehet a sötét területeket mozgásérzékelő világítással ellátni, ami elijesztheti a hívatlan látogatókat és a szomszéd figyelmét is felkeltheti. De, ha valaki komolyan veszi a kérdést hívjon minket és ingyenesen felmérjük a terepet, meghatározzuk a kockázati tényezőket!

Ügyeljünk a garázskapukra is, mert az ajtók és az ablakok mellett ezek is biztonsági kockázatot jelenthetnek. A modern garázskapuk azonban már mechanikus nyitásvédelemmel rendelkeznek, és zárt állapotban hatékony védelmet jelentenek a betolakodók ellen. Ha a garázsablakon vagy raktárablakon törést esetleg repedést látunk érdemes lecserélni, mivel az is potenciális behatolási lehetőség a betörők számára.

Ne felejtsük el még a téli időszak előtt leellenőrizni ablakaink és ajtóink nyílászáróit sem! De érdemes az év minden szakaszában egyszer-egyszer megvizsgálni az esetleges incidensek megelőzése érdekében. A korszerűtleneket javasolt lecserélni! Ugyanis nem csak a betörők dolgát tudják megnehezíteni, hanem a meleget is jobban benntartják a lakásunkban.

A több mint 25 éve bemutatott „Reszkessetek betörők” című film nemcsak mindannyiunk karácsonyi szórakozásáért felelt, de arra is megtanította az embereket, hogy ne hagyják őrizetlenül lakásukat vagy házukat az ünnepek alatt. Ugyanis sok betörő csak a megfelelő pillanatra vár.

Ezért fontos, hogy mindenképp megfelelően biztosítsuk az értékeinket és, ha elutazunk valamennyire időre, gondoskodjunk az ingatlanunk védelméről.

Ebben segítenek cégünk magasan képzett és minősített szakemberei, akik rendelkezésére állnak, ha a családja, otthona vagy értékeinek biztonságáról van szó! Távfelügyeleti szolgáltatásunk igénybevétele esetén járőrünk a nap 24 órájában áll megbízóink rendelkezésére és garantálja vagyontárgyai biztonságát. A közel 20 éves működésünk alatt, egyszer sem volt példa arra, hogy ügyfeleink betörés áldozatává váltak volna. Szakértelmünk és tapasztalataink garantálják partnereink biztonságát!