Riasztó és távfelügyelet – e kettő kell nekem!

Ön hogyan képzel el egy betörőt? Maszkos vadidegenként, aki az éj leple alatt besurran a lakásokba?

Nos, a betöréseknek igen csekély százalékát tervezik meg előre. Többségüket a pillanat, az alkalom szüli, ahogy azt a tolvajra is mondják. Például az elmúlt években a főiskolai és egyetemi hallgatók is igen kedvelt célcsoportjai lettek a betörőknek, mert nagy értékű elektronikai cikkek vannak a birtokukban. Mindezt csak azért mondjuk el, mert 2023-ban még mindig nagyon sok berögzült sztereotípia és tévhit kering a betöréses bűnözéssel kapcsolatban. Elmondjuk, miért kell a lakásokba a riasztó és távfelügyelet együttese.

Az első és legfontosabb dolog, hogy bámészkodó, szomszédban lakó nénik nem védenek meg. Megfelelő védelmet kell találni az otthonunk számára! Az otthonunk védelemének egyik legalapvetőbb eleme a megfelelő riasztórendszer. De nincs két egyforma ingatlan így a riasztórendszerek telepítése előtt is érdemes alaposan felmérni a helyszínt és tisztában lenni az elvárásokkal, igényekkel. Mi azt valljuk, hogy a telepítést nem igazán jó rutinszerűen végezni, hiszen az a fontos, hogy a riasztó tökéletesen el tudja látni feladatát.

A következő tévhit, hogy elég lesz a riasztó. Ez az esetek többségében nem így van. Egy riasztórendszer önmagában kevés alapot nyújt ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat és értékeinket. A legjobb megoldás, ha a riasztórendszert és a távfelügyeleti szolgáltatást párosítják. Ha tudjuk, hogy a diszpécserközpontban 0-24 órás felügyeletet biztosítanak, akkor nagyobb biztonsági érzetünk lehet. A betörésvédelmi rendszer valós idejű jelzéseket küld a központunkba, amelyeket munkatársaink folyamatosan monitoroznak. A távfelügyeleti központ azt is látja, pontosan honnan érkezett a riasztás, és tájékoztatni tudja róla az ügyfelet. Azaz, riasztás esetén magasan képzett járőrünk azonnal a helyszínre siet és elvégzi a szükséges lépéseket, esetleges intézkedéseket és nyomban értesíti Önt. Betörésvédelmi rendszerünk összekapcsolható tűzjelzővel is, hogy komplex szolgáltatásként a katasztrófahelyzeteket is megelőzze.

Büszkék vagyunk rá, hogy ügyfélkörünkben sikeresen befejezett rablás még nem történt! De kell a riasztó és távfelügyelet kombó.