Biztonságos home office? Nem elképzelhetetlen.

A biztonságos home office kifejezetten fontos és szerencsére egyáltalán nem elképzelhetetlen.

A biztonság fogalmára számos meghatározás létezik, abban viszont talán mindannyian egyetérthetünk, hogy kevés fontosabb dolog van a családunk és otthonunk biztonságánál. A koronavírus járvány kezdete óta egyre több munkáltató döntött úgy, hogy személyi állományát részleges vagy teljes otthoni munkavégzésre kötelezi, ez lett az úgynevezett „home office”.

Az új felállás új követelményekkel jár, amelyhez ma már egyre komolyabban kell alkalmazkodni. A biztonságos home office kialakítása az otthonunkban kifejezetten fontos, hiszen amellett, hogy az otthoni munkavégzés rengeteg felelősséggel (adatbiztonság, balesetvédelem) jár, sosem lehetünk eléggé felkészültek az esetleges betörésekkel szemben sem. Sokan nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, így előfordulhat, hogy a ház több mint 9-10 órán át elhagyatott és védtelen az illetéktelen behatolókkal szemben.

Egy betörés alkalmával, a készpénz és ékszerek után, a nagy értékű okos eszközök és műszaki cikkek a betörők célpontjai.

Ez különösen nagy kockázatot jelenthet akkor, ha otthonról, illetve több százezer forint értékű céges eszközökkel dolgozunk. A különböző informatikai eszközöktől kezdve a mobiltelefonig széles skálán mozognak azok a dolgok, amelyeket egy adott munkavállaló személyes használatra kaphat. A kizárólagos használat azonban egyben fokozottabb kárfelelősséget is jelenthet, ha az adott dolog eltűnik. Ilyenkor a munkavállaló kénytelen szembesülni a hiányon alapuló megőrzési felelősség fogalmával, hiszen ezen céges eszközök elveszítésekor a munkáltatónak okozunk kárt.

A „Vigyázz, a kutya harap!” feliratú táblák nem ijesztenek rá úgy egy betörőre, mint egy korszerű riasztórendszer. A XXI. században számos olyan nagyszerű biztonsági berendezés áll a rendelkezésünkre, amelyekkel megelőzhetők az esetleges betörések.

Home office esetén, többek között, arra is hajlamosak vagyunk, hogy megfeledkezzünk a nyitva hagyott ablakokról, hátsó ajtókról. A betörők pedig könnyedén kifigyelhetik, mikor nem vagyunk otthon – ne könnyítsük meg a dolgukat!

  • Külső védelem: Mozgásérzékelők és biztonsági kamerák felszerelése. Távfelügyeleti szolgáltatás.
  • Belső védelem: Esetleges behatolás esetén érdemes a belső térbe való biztonsági rendszer kialakítása is.
  • Nyílászárók: A megfelelő zár megléte és az ablakok védelme mindennek az alapja.

Ami a technikai részét illeti a védelemnek, alapvetően két fajtáját különböztetjük meg:

  • Az elektronikus védelem: Riasztórendszerek, távfelügyelet, biztonsági kamerák stb.
  • A mechanikus védelem: Rácsok, biztonsági ajtók.

A megfelelő riasztórendszer kialakítása elengedhetetlen a betörés elleni védelem biztosításához.

A megfelelő riasztórendszer kialakítása elengedhetetlen a betörés elleni védelem biztosításához. A Söni 2001 Kft. távfelügyeleti szolgáltatása, illetve riasztórendszerei segítséget nyújtanak otthonunk védelméhez. Mindemellett a vagyonvédelem, a betörésvédelem, a tűzjelző-rendszerek telepítése (karbantartása), a távfelügyeleti szolgáltatás és kaputechnika is a megbízóink rendelkezésére áll!

Nézze meg a weboldalunk Szolgáltatási menüpontja alatt található távfelügyeleti szolgáltatást, vagy kérje ingyenes helyszíni felmérésünket! Látogasson el a Facebook oldalunkra is!