Az otthonok védelme sohasem lehet rutinszerű

Otthonunk védelemének egyik fő pillére a megfelelő riasztórendszer. Ennek telepítését azonban soha nem szabad rutinszerűen végezni.

Ennek az egyik oka az, hogy nincs két egyforma ingatlan és helyszín. A Söni 2001 Kft. tapasztalata szerint mindig alaposan fel kell mérni a helyszínt, meg kell ismerni az egyedi igényeket, hogy a riasztó a későbbiekben tökéletesen tudja majd ellátni a feladatát. A helyszíni felmérésre ingyenesen kiérkező kollégáink az adott ingatlan speciális paramétereinek megfelelően ajánlanak riasztórendszert vagy kombinálják azok fajtáit és számát. Az első lépés mindig az, hogy cégünk biztonságtechnikai szakértője bejárja az ingatlant és megtervezi a vagyonvédelmi rendszert. Ennek során a különféle érzékelők segítségével a védelmi rendszerek minden illetéktelen behatolást érzékelnek majd és hangjelzéssel tájékoztatnak.  Legyen az vezetékes vagy vezeték nélküli rendszer mindezek mellé mindig távfelügyeletet ajánlunk az otthonok védelme érdekében.

Bár mindig minden a megrendelő egyedi igényeitől függ,  egy riasztórendszer önmagában kevésnek bizonyulhat ahhoz, hogy valaki biztonságban érezhesse magát és értékeit. A legjobb megoldás a riasztórendszer és a távfelügyeleti szolgáltatás kombinálása. Sokak számára nyújt magas fokú biztonságérzetet, ha tudják, hogy a diszpécserközpontban 0-24 órás felügyeletet biztosítunk. Itt azonnal értesítik a kivonuló szolgálatot és a hatóságokat, ha illetéktelen behatolást észlelnek. A távfelügyeleti központ azt is látja, pontosan honnan érkezett a riasztás. Így tájékoztatni tudja róla az ügyfelet, aki így nagyobb eséllyel tudja megvédeni magát és értékeit a járőrszolgálat, illetve a rendőrség érkezéséig.

Akkor sem kell aggódnia senkinek, ha albérlő és a főbérlő nem kíván beruházni az ingatlan védelmébe. A vezeték nélküli riasztórendszerek nagy előnyei, hogy könnyen szerelhetőek és  költözéskor gond nélkül magával viheti őket az ember. Így annak is érdemes befektetnie egy ilyen riasztórendszerbe, aki nem saját ingatlanban lakik. Senkinek nem kell attól tartania, hogy az albérlet felmondásakor bukja majd a riasztórendszerre költött összeget.  De azoknak is ajánljuk, akik sokat utaznak, vagy gyakran felújítanak. Ráadásul  a riasztórendszerek nemcsak a betörésektől védenek, hanem a tűzesetek és vízkárok vagy a természeti és viharkárok azonnali riasztásában is fontos szerepük lehet.

A helyszíni felmérések folyamán az otthonok védelme érdekében mindig a lakókhoz igazított használhatósági, kezelhetőségi, megbízhatósági, kiépíthetőségi, költséghatékonysági szempontokat is figyelembe vesszük! Tanácsadásunk célja, hogy az igények a legmagasabb szintű, de az ügyfél által szabadon választható lehetőségekkel találkozzanak.