Az őszi időszak veszélyei

Az őszi időszak több veszélyt rejt, mint gondolnánk! Az ez évi ősz pedig, különösen megköveteli, hogy otthonainkat és szeretteinket biztonságban tudjuk!

A régóta fennálló koronavírus-helyzet sok szempontból átalakította a mindennapi életünket. Hazánkban és világszerte is azt tapasztalták a rendvédelmi szervek, hogy pandémia miatti korábbi kijárási tilalomnak köszönhetően azokon a területeken, ahol kimagasló volt a bűnözés csökkenő tendenciát mutatott a betörések és a lopások száma. (Sajnos, ez már nem mondható el a családon belüli erőszakról.) A fentiek azt eredményezték, hogy néhány becsületes, veszélyeztetett területen élő ember fellélegezhetett egy kicsit és rövid időre nyugalmat talált. De ez azt is jelenti, hogy ők most kevésbé éberek és a mostani, őszi időszak veszélyei kétszer akkora erővel sújtanak le rájuk. Főleg, ha nem elővigyázatosak!

A kijárási korlátozások, a home-office, és az online-oktatás bevezetésével időnk nagy részét otthonainkban kényszerültünk tölteni. Azonban az idei ősz beköszöntével a gyerekek az iskolapadban kezdték meg a tanévet és a felnőttek közül is sokan visszatértek munkahelyeikre. Ismét gyakrabban hagyjuk el otthonainkat, így több lehetőség adódik a betörők számára is.

Az őszi időszak veszélyei - tudja meg, mire kell figyelni!

Az őszi időszak veszélyei miatt fokozottan kell figyelnünk a biztonságra!

Mindennapjainkat, tevékenységeinket az évszakok nagyban meghatározzák. Az őszi időszak, a betörések és lopások szempontjából, sok veszélyt jelent és a betörőknek sok lehetőséget biztosít. Ebben az évszakban van a szüret, a szőlőtermesztés utolsó és a borkészítés első fázisa. Ahogy nyáron sokunknak a nyaralás, másoknak a szüret, azaz esemény, mely okot ad arra, hogy otthonaiktól távol töltsék el az időt. Arról nem is beszélve, hogy az időszak ilyenkor még a kertészkedni vágyóknak is ad fontos teendőket. Kertészkedés közben persze azt gondolhatjuk – nem realizálva, mennyire kiszolgáltatottak vagyunk –, hogy itt a kertben, közel a bejárati ajtóhoz és otthonunkhoz, mégis milyen baj történhet?! Pedig tökéletes alkalom ez arra, hogy amíg nem figyelünk, besurranjon valaki a házba vagy akár az egyik elől hagyott szerszámot használja fel betöréshez.

Az ősz csodálatos és tele van új izgalmakkal, kihívásokkal, mint az iskolakezdés, a borkészítés, a felújítások és építkezések gyors befejezése vagy a jó idő biztosította hosszabb kirándulások. Tegyünk meg minden azért, hogy az idei ősz valóban csodálatos maradhasson! Ne feledkezzünk meg a nagy sürgés-forgás közben, otthonaink és szeretteink biztonságáról sem!

Mit tehetünk biztonságunk érdekében?

Otthonaink, vagyontárgyaink és szeretteink biztonsága érdekében érdemes egy riasztórendszer beüzemelése. Azonban nem egyszerű feladat a megfelelő rendszer kiválasztása és kialakítása sem, mi ebben segítséget nyújtunk. Amennyiben már van meglévő riasztórendszer, szükséges időről-időre ellenőrizni és karbantartani, esetleg korszerűsíteni. Van lehetőség 24 órás távfelügyelet igénybe vételére is.    Ezzel a nap minden pillanatában biztosíthatjuk, hogy vészhelyzet esetén a kivonuló járőrszolgálat esetlegesen akár tetten érje a betörőt.

Amennyiben a fent említett szolgáltatások közül bármelyik felkeltette az érdeklődését, ide kattintva tekintheti meg szolgáltatásainkat, ha pedig kérdései merültek fel, ide kattintva tudja felvenni velünk a kapcsolatot.