Apró biztonsági mozdulatok, amikre még nem is gondolt!

A reggeli készülődés közben az embereknek szinte minden mozdulata rutinszerű. Csak hozzá kell szoknunk néhány újhoz, hogy növeljük a biztonságot.

Nem tudatosan csukjuk be az ablakokat vagy zárjuk be az ajtót. Ez persze teljesen érthető, hiszen a mindennap megismétlődő feladatain az ember miért is töprengene sokat? Belegondolt már, hogy milyen sok veszélyt rejthet magában a figyelmetlenség? Egy nyitva hagyott ablak, egy rosszul becsukott ajtó akár betöréshez is vezethet, melynek során értéktárgyaink, vagyonunk károsodhat. Ezért fontos, hogy tegyünk néhány apró biztonsági mozdulatot indulás előtt.

Végiggondolta már, mik lehetnek azok a tényezők, melyekre odafigyelve nagyobb eséllyel kerülheti el a bajt? Felsorolunk néhányat, hogy lehetősége legyen beépíteni a napi rutinok közé őket a nagyobb biztonság elérése érdekében:

  1.  Az elsődleges biztonsági mozdulat, hogy a  ház ajtajait és ablakait nagy figyelemmel kell bezárni.
  2. A már korábban említett rutinszerűség, nagy gondot okozhat. Fontos, hogy az ajtók, ablakok mellett a garázsra is fokozottan ügyeljünk, hiszen könnyű célponttá válhat az egész ház, ha a garázsajtót szabadon hagyjuk. De vajon elég, ha csak bezárunk egy ajtót? A mai modern világnak köszönhetően, léteznek olyan megoldások is mint például a Söni 2001 Kft. távfelügyeleti szolgáltatása, illetve riasztórendszerei, amelyek segítséget nyújtanak házunk védelméhez. Rohamosan fejlődő világunk számos technikai vívmánya segíthet minket abban, hogy bebiztosítsuk a házunkat. Érdemes ezen kívül figyelmet szentelni a nagy értékű eszközeink csomagolásának szemétbe dobására is.
  3. Talán nem is gondolta volna, de a legújabb tv, hifi vagy bármilyen szórakoztató elektronikai eszköz csomagolása igen szembetűnő tud lenni. A legszemfülesebb betörő érdeklődését egyszerűen felkelthetik a szemetesünk mellé elhelyezett csomagolások, dobozok. Távolléte alatt pedig, könnyű prédává válhatnak az újonnan megszerzett eszközök. Érdemes tehát a dobozokat szétbontva a kukába  helyezni, így is csökkentve a betörés veszélyét. Ha mégis megtörténik a baj, a Söni 2001 Kft. szolgáltatását használva azonnal a helyszínre indulunk és intézkedünk, továbbá Ön azonnal értesül az esetről. A nagy értékű elektronikai eszközök mellett általános célpont még a készpénz, illetve a különböző dísztárgyak is. De mi van azokkal a tárgyakkal, melyek számunkra bírnak csak értékkel? Lehet szó egy kedves ismerőstől kapott asztali díszről vagy a gépünkön található fájlok. Egy betörés során nem válogatnak az illetéktelen személyek, arról nem is beszélve, hogy házunk privát terét megsértik. Ennek viszont nem kell így lennie! Szerencsére minden eszköz adott ahhoz, hogy az Ön otthona is biztonságban lehessen Pakson és környékén.
  4. Lakása rendezettsége vagy éppen káosza szintén nehezítheti a betörők feladatát. A fontos minden esetben az, hogy személyes iratait, a számlákat és pénztárcákat  ne hagyja szem előtt. Egy rendezett otthonban nem tud majd gyorsan prédát szerezni az illetéktelen személy. (A tinédzserekben sokszor felmerülhet az a gondolat, hogy a borzasztó nagy káosz is védheti értékeinket a betörők ellen, mert nem találják meg a fontos dolgokat. ) 🙂
  5. A garázs törött ablaka csábító lehet és biztonsági szempontból kockázatos, így érdemes annak javítására is figyelmet szentelni.
  6. A házba beérve sokszor csak egy gyors mozdulattal lerakjuk a lakáskulcsot, kocsikulcsot az első szabad helyre, amit találunk. Érdemes egy nem túl szembetűnő dobozt, fiókot a kulcsoknak szentelni, így is nehezítve az esetleges betolakodók dolgát.
  7. Rögtön a bejárati ajtónál lévő kabátok, táskák is könnyű lehetőséget nyújtanak a besurranó tolvajok számára, főleg, ha azokban benne hagyjuk értékeinket.
  8. Ne feledkezzen meg a pótkulcs rejtekhelyének biztonságáról se! A lábtörlő alatt vagy az ajtó melletti váza csak a filmekben bizonyul jó megoldásnak.
  9. A social media már a mindennapjaink részévé vált, azonban fontos, hogy meghúzzuk a határt a publikus és a privát tartalmak között. A családi kirándulást érdemes már csak a hazaérkezéskor megosztani a nagyvilággal, ezzel is kisebb az esélye annak, hogy távollétében betörés áldozatává válik.
  10. A szomszédokkal kialakított jó kapcsolat sok előnyt  hordoz magában. Amíg nem tartózkodik otthon, például egy hosszabb utazás esetén, a postaláda kiürítése, redőnyök le és felhúzása, esetleges betöréstől óvhatja meg otthonát.

A legkisebb dolgokra való odafigyelés is nagyon sokat segíthet.

Ezekkel az apró biztonsági mozdulatokkal már közelebb kerülhetünk otthonunk megóvásához,  de komolyabb védelem érdekében  nézze meg a weboldalunk Szolgáltatási menüpontja alatt található  távfelügyeleti szolgáltatásainkat! Vagy kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!